0

núm. 24  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email

Llegir per triar

Vicent Orchillés, coordinador del grau en Enginyeria Química, recomana llegir Principios elementales de los procesos químicos, de R. M. Felder i R. W. Rousseau. Editorial Limusa Wiley, 3a ed., Mèxic DF, 2004, 686 p.

En general, es té una idea limitada del que és l’enginyeria química o què fan els enginyers químics per guanyar-se la vida. Si voleu fer-vos-en una idea, us aconsellem la lectura de les 4 pàgines de què consta el primer capítol del llibre Principios elementales de los procesos químicos, dels professors R. M. Felder i R. W. Rousseau. Aquests professors tenen una vasta experiència en la impartició de seminaris, tallers i cursos d’enginyeria de processos químics.

Abans dels anys 80, la majoria dels egressats buscava feina en la indústria química i del petroli, però en l’actualitat un nombre creixent d’ells troba ocupació, per exemple, en camps com l’enginyeria ambiental, la biotecnologia o la microelectrònica. És per això que els autors fugen en aquest capítol introductori de donar una definició del que és l’enginyeria química i, en compte d’això, presenten un ampli ventall de llocs de treball diferents en què s’han col·locat els graduats en Enginyeria Química. Això els permet afirmar que gairebé qualsevol treball especialitzat que puga imaginar-se, el fan en alguna de les seues fases persones amb formació en enginyeria química.

Mitjançant un exemple, els autors fan una excel·lent recopilació del conjunt de tasques que s’han de dur a terme per fabricar industrialment un nou producte químic. Ens asseguren que totes aquestes tasques les poden realitzar els enginyers químics, ja que reben la formació adequada per encarar els problemes tècnics independentment del problema específic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 8 15 ?