0

núm. 22  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email

Cinema i educació

CINEMA EN VALENCIÀ PER A TOTHOM

Josep Vicent Boira. Servei de Política Lingüística. Universitat de València

«Cinema en valencià» és un projecte del Servei dePolítica Lingüística per dinamitzar i promoure la llengua pròpia de la Universitat i per dinamitzar i ampliar les activitats culturals per a la comunitat universitària. Aquesta aventura començà el curs 2004-2005 en veure la manca d’oferta de cinema en la nostra llengua a la ciutat de València i al país en general. Al projecte, que es gestà des del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i que tingué des dels inicis la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, s’afegiren ràpidament la resta d’universitats públiques valencianes i altres entitats públiques i privades. I tal com ens mostren les xifres, «Cinema en valencià» ha sigut i és una activitat amb molt bona acceptació per part del públic universitari(estudiants, inclosos els estudiants d’intercanvi, professorat i personal d’administració i serveis) i de la resta de la societat. La participació, que ha augmentat any rere any, ha arribat el 2010 a un total de 6.646 espectadors a València, Burjassot i Ontinyent.

Aquesta iniciativa és alhora una aposta pel valencià, pel multilingüisme i per la programació en versió original, bé de cinema fet en la nostra llengua, bé de cinema subtitulat en valencià (VOSV). Així, s’ofereix una cartellera d’actualitat i de qualitat per a tots els públics i es fa mitjançant una activitat lúdica que reforça el coneixement de la cultura i la llengua pròpies així com també la integració dels nouvinguts. D’altra banda, es pal·lia la manca d’oferta de cinema en valencià tant a la ciutat com a la resta de les seus universitàries, Burjassot i Ontinyent, i s’estimula la iniciativa pública i privada, deixant oberta la col·laboració amb la resta de serveis i òrgans de la Universitat, amb associacions, i també amb altres entitats públiques i privades interessades a participar-hi.

www.cinemaenvalencia.com
www.valencia.edu/spl

Pa negre

Direcció: Agustí Villaronga.
Producció: Lluis Ferrando i Isona Passola.
Guió: Agustí Villaronga. Basat en la novel·la homònima d’Emili Teixidor.
Música: José M. Pagán.
Direcció de fotografia: Antonio Riestra.
Intèrprets: Francesc Colomer, Marina Comas, Lluïsa Castell, Nora Navas i Roger Casamajor.
Duració: 115 minuts.
Any: 2010.
En els primers anys de la postguerra, l’Andreu, un xiquet que viu en un poble d’Osona i pertany al bàndol dels perdedors, troba al bosc els cadàvers d’un home i el seu fi ll. A partir d’aquest incident comença una història plena de secrets a mitja veu, enveges, fam, humiliació i repressió.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 12 6 ?