0

núm. 24  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email
Llegir per triar
Ma. del Mar Benavides, coordinadora del grau en Administració i Direcció d’Empreses, recomana llegir Qui s’ha endut el meu formatge? Com adaptar-nos a un món en constant canvi, de M. D. Spencer Johnson, Editorial Empresa Activa, Barcelona, 2006, 93 p.

Quan un o una estudiant de secundària es planteja estudiar una carrera universitària, per tenir més oportunitats al món laboral a causa de l’elevat índex d’atur que hi ha al nostre país, la pregunta és quina carrera hauria de triar: la que tinga més eixides, la que li agrade més… i el més important: la carrera que trie avui continuarà sent interessant en un futur?

El llibre titulat Qui s’ha endut el meu formatge? Com adaptar-nos a un món en constant canvi, relata una faula de dos ratolins i dos homenets que viuen en un laberint. Aquests quatre personatges depenen d’un formatge per alimentar-se i ser feliços. Mentre tenen formatge estan contents, però un bon dia el formatge desapareix… Aquest llibre ens ensenya que tot canvia, que allò que fins avui ens ha servit, potser demà es quedarà obsolet. Tot el que vulguem aconseguir, en aquest cas un lloc de treball (el formatge, en la faula), ho hem d’aconseguir en un món laboral desconegut, amb carrerons sense eixida, però amb altres carrers que sí que estan plens de formatge (el laberint), i per arribar fins allà on és el formatge cal esforçar-se.

El món de l’empresa és un món fascinant, ple de contrastos, gens rutinari. Les empreses han de fer front a entorns molt canviants i necessiten persones dinàmiques, amb iniciativa i creativitat. El grau en ADE possibilita a l’alumnat la base de coneixements i el desenvolupament de capacitats de gestió suficients perquè es puga integrar en la gestió d’una empresa amb èxit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 8 12 ?