0

núm. 24  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email

Llegir per triar

Isabel Royo Ruiz, coordinadora del grau en Treball Social, recomana mirar Jane Addams Group Project i Barcelona per l’acció comunitària, dos documents audiovisuals.

El present mostra un temps agitat des de la inquietud social, però especialment mostra un temps per al compromís, un compromís amb passió pel bon fer social, com va ser l’origen de les primeres figures de l’acció social que van destacar també en una època altament convulsa en les societats europees i als Estats Units. Volem invitar-vos a conèixer l’ahir i l’avui d’una professió apassionant, però també una de les professions més difícils en l’àmbit de les ciències socials, ja que no es permet mirar sense prendre partit. El seu objectiu és la intervenció, i aquest objectiu trasllada una responsabilitat que poques professions tenen: actuar en múltiples escenaris socials caracteritzats per la diversitat i que treballen cada dia posant cara a la desigualtat, la iniquitat i la injustícia social.

Ens adrecem a vosaltres, professionals necessaris per dirigir les transformacions socials del futur. Volem que conegueu els orígens del treball social i en comproveu l’evolució fins als nostres dies. Us invitem a visualitzar dos documents audiovisuals que tendeixen un pont simbòlic entre l’assistència social i el treball social en una evolució tibant per les convulsions socials i des de la professió mateix, que anireu coneixent a les aules del grau en Treball Social de la Universitat de València. El primer document audiovisual, titulat Jane Addams Group Project, relata la vida d’una rellevant precursora del treball social que va impulsar, a la fi del segle XIX i començament del XX, un model d’acció progressista i social a Chicago. La traducció de l’audiovisual és de Rebecca Ortega Bowen, estudiant de l’assignatura Models aplicats al treball social de la Universitat de València. El segon és Barcelona per l’acció comunitària, i mostra una experiència recent d’acció-intervenció social basada en la participació veïnal, organitzacional i institucional.

Accés directe als documents audiovisuals:
www.uv.es/uvweb/socials/ca/facultat/coneix-nos/materials-multimedia-1285853074629.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 5 5 ?