0

núm. 24  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email

Llegir per triar

Reyes Barberà, coordinadora del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, recomana llegir Lo que Einstein le contó a su cocinero, de Robert L. Wolke. Ediciones Robinbook, Col·lecció «Ma Non Troppo», Barcelona, 2003, 267 p.

Aquest llibre ens desvela amb un llenguatge científic però assequible, els perquè i els com de la química dels aliments mitjançant distints apartats amb títols tan suggeridors com «El chocolate deschocolateado», «Anillos verdes en las patatas fritas», «El miedo a freir» o «Crónicas descafeinadas». Partint de preguntes senzilles que ens recorden que també nosaltres ens les hem fetes alguna vegada, l’autor les respon amb la base científica necessària, alhora que fa servir un llenguatge accessible per a un lector no format en ciència dels aliments, tot amanit amb un polsim d’humor. A més, incorpora receptes de cuina per il·lustrar i dur a la pràctica el principi científic que és desvelat. Epígrafs com «Un trato poco refinado» endinsen el lector en el procés de l’obtenció del sucre integral i refinat, a conèixer les diferències de composició entre ambdós i a incorporar la història d’aquests aliments. Qui no s’ha preguntat alguna volta si hi ha cap diferència, a més de la quantitat de sucre, entre la xocolata amarga i la dolça,  o per què es tornen rancis els greixos, o què és millor cuinar a la brasa fent servir carbó o gas. Amb una descripció senzilla, captura el lector i aquest es veu immers en l’aventura de la ciència i la tecnologia dels aliments. El llibre és sorprenent i divertit, l’estil és clar i transmet continguts de base científica d’una manera lúdica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 5 13 ?