0

núm. 24  |  any 2012  

Print Friendly, PDF & Email

Llegir per triar

Hortensia Rico, coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica, recomana mirar el vídeo Nutrigenètica1, dirigit per Ana Montserrat per al programa de ciència Tres14, de Televisión Española (TVE).

Mai no hi ha hagut fins ara un interès tan gran a conèixer la relació existent entre alimentació i salut. Quan, en el segle IV aC, Hipòcrates va pronunciar la coneguda frase: «Que el menjar siga el teu aliment i l’aliment la teua medicina», va fixar les bases del que hauria de ser una alimentació destinada a afavorir la salut de l’ésser humà. Però, aquesta afirmació és certa? La nutrigenètica i la nutrigenòmica semblen tenir la resposta. La nutrigenètica és la ciència que estudia com els nostres gens determinen la forma en què el cos utilitza o reacciona enfront dels nutrients; mentre que la nutrigenòmica se centra en la manera com els diversos nutrients influeixen en l’expressió dels nostres gens. Fruit de la investigació en aquests camps s’obri un món apassionant, en què el resultat final podria ser portar a la cartera el nostre propi xip genètic per mostrar-lo al restaurant i d’aquesta manera consumir els aliments que afavoriren més el nostre estat de salut.

En el vídeo que us propose i de la mà de l’eminent cardiòleg Valentí Fuster, dels catedràtics d’universitat Jose M. Ordovás i Dolors Corella, i del reconegut cuiner Ferran Adrià, podreu entendre de forma amena per què ens costa tant seguir una dieta, per què unes persones s’engreixen més que altres, quin és l’error de les dietes miracle, i fins i tot aprendre que no cal prohibir cap aliment sinó equilibrar-ne la ingesta. Gens, hormones, aliments i hàbits de vida equilibrats semblen encaixar en un puzle el resultat final del qual ens portaria a mantenir un bon estat de  salut i a prevenir malalties.

1 Accés directe al reportatge:
http://www.youtube.com/watch?v=tc-UPSloryA
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 6 12 ?