0

núm. 27  |  any 2014  

Print Friendly, PDF & Email

A la Facultat d’Economia, i des d’aquest curs també a la Facultat de Dret, els estudiants poden eixamplar el seus horitzons de formació i titular-se per dues universitats si participen en els programes de doble titulació internacional amb una estada de dos cursos en una universitat estrangera. Aquest iniciativa permet també que s’incorporen a les aules dels graus en ADE, Economia, International Business i, ara també, Dret estudiants estrangers que acabaran la seua formació de grau a la Universitat de València.

Redacció

Des d’aquest curs el catàleg d’estudis de la Universitat de València inclou un nou programa de doble titulació internacional en Dret que permetrà els estudiants que escullen aquesta opció obtenir el títol de la Universitat de València i el de la Université de Toulouse 1 Capitole.

Si bé la novetat d’enguany és a la Facultat de Dret, la capdavantera en aquesta fórmula de doble programa internacional és la Facultat d’Economia, la qual des dels anys noranta ha ofert a l’alumnat la possibilitat d’estudiar en una universitat europea i obtenir una doble titulació. En aquest centre, els estudiants dels graus en Administració i Direcció d’Empreses, en Economia i en Negocis Internacionals (també anomenat International Business) poden optar per un programa d’estudis que els permet aconseguir dos títols oficials que els proporciona ja un coneixement de la realitat dels altres països i un avantatge en la seua projecció professional. Els alumnes d’ADE i d’Economia poden fer una estada a Nantes i els estudiants de Negocis Internacionals poden escollir entre 6 destinacions a França, Alemanya, Anglaterra i els Estats Units.

Amb l’actual estructura dels plans d’estudi de quatre anys, els estudiants d’ADE, d’Economia i de Negocis Internacionals cursen els estudis a València durant els dos primers anys, mentre que el tercer i el quart any els cursen en una universitat sòcia.

La selecció dels qui participen en aquest programa es fa a partir de l’expedient acadèmic, a més de l’acreditació, en el moment en què se sol•licita plaça per cursar aquest doble programa internacional, d’un nivell de coneixement de llengua requerit per la universitat de sòcia de destinació (vegeu el quadre annex).

El programa, en el format actual, està consolidat, però la Facultat d’Economia ja té previst ampliar-lo perquè, segons que ens explica Fidel León, vicedegà de Relacions Internacionals de la Facultat d’Economia, «confiem que per al proper curs els estudiants podran escollir també noves destinacions, ja que actualment estem en negociacions amb la RPANEPA (Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration) i amb la University of North Florida (UNF) per fer altres dobles titulacions en International Business». També ens ha explicat el professor León que estan treballant per introduir el programa de doble titulació internacional en el grau en Turisme.

 

Doble programa Internacional en Dret

En el cas de la Facultat de Dret, aquest curs escollirà els seus primer deu estudiants que participaran en el programa de doble titulació internacional amb la Université de Toulouse 1 Capitole (UT1), on faran el tercer i el quart curs. Els seleccionats per a traslladar-se a aquesta institució universitària, hereva de la Universitat de Tolosa fundada en el segle XIII, hauran d’haver superat 120 crèdits del grau i tenir el B2 de francès. La Facultat de Dret ha acordat que en la selecció prioritzarà l’alumnat amb els millors expedients.

En acabar el doble programa internacional, rebran el títol de graduat/graduada en Dret i la Licence i el Master 1 de Droit emesos per la Universitè de Toulouse 1 Capitole.

D’aquesta manera, l’equip deganal de la Facultat, i en concret el Vicedeganat de Relacions Internacionals, al capdavant del qual hi ha la professora Ángeles Solanes, que ha coordinat la signatura del conveni amb la UT1 de Tolosa de Llenguadoc, fan una aposta pel futur comú de l’espai europeu d’educació superior.

ELS PROGRAMES DE DOBLES TITULACIONS INTERNACIONALS

FACULTAT D’ECONOMIA

Títol que atorga la Universitat de València

Títol que atorga la universitat sòcia

Universitat de destinació

Nombre de places

Nivell d’idioma

Graduat/da en

ADE

Master 1 Management Parcours Sciences de Gestion

Université de Nantes. Institut d’Économie et de Management de Nantes-IAE

FRANÇA

6

B1 de francès

Graduat/da en Economia

Master 1 Mention Analyse et Politique Économique

Université de Nantes. Institut d’Économie et de Management de Nantes- IAE FRANÇA

6

B1 de francès

Graduat/da en Negocis Internacionals

Bachelor Arts in International Business. Intercultural Studies

University of Heilbronn  ALEMANYA

10

B2

d’anglès

Graduat en Negocis Internacionals

Bachelor in international Business (CeseMed Programme)

Euromed Management de Marsella  FRANÇA

25

B2

d’anglès

Graduat en

Negocis Internacionals

Bachelor Arts (Hons) in International Business

Nottingham Trent University  ANGLATERRA

8

B2 d’anglès

Graduat

Negocis Internacionals

Bachelor Arts (Hons) in International Management

University of Hertfordshire  ANGLATERRA

10

B2 d’anglès

Graduat en

Negocis Internacionals

Bachelor Arts Betriebswirtschaft Internationales Management (BIM)

Hochschule Bremen  ALEMANYA

15

B2 d’anglès

Graduat en

Negocis Internacionals

Bachelor of Sciences in Business Administration

University of Carolina at Wilmington EUA

6

TOELF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FACULTAT DE DRET                            

                   

Títol que atorga la Universitat de València

Títol que atorga la universitat sòcia

Universitat de destinació

Nombre de places

Nivell d’idioma

Graduat en

 Dret

Licence et Master 1 de Droit

Université de Toulouse 1 Capitole

FRANÇA

10

B2 de francès

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 13 ?